Inventar

 

    Inventarul se efectueaza, de obicei, la sfarsit de luna, de an sau ori de cate ori situatia o impune. Aceasta activitate necesita timp si atentie. Mi-am propus ca la final de 2016 sa-mi fac si eu inventarul, dar m-am luat cu altele. Acum e sfarsit de ianuarie, asa ca sssshhhh, contorizez.

   Norocul meu este ca  pastrez o ordine desavarsita in depozit. Am rafturi, multe rafturi, nu le-am numarat niciodata, pentru ca nu l-am parcurs pana la final. Stiu insa sigur ca fiecare raft are 12 polite, iar fiecare polita are 30 sau 31 de sertare. Toate egale, sertarele. Din loc in loc, gasesti cate una cu 28 sau 29. Am de numarat treizeci si ceva de rafturi.

   Incep cu inceputul, nu? Primele rafturi, peste 10, sunt atat de colorate, ca un curcubeu. Imi place sa stau in fata lor, sa ma asigur ca nu s-a asezat praful, sa deschid cate un sertar si sa vad ce contine, apoi sa pun totul la loc.

   Am numarat deja 15 rafturi, dar nu sunt obosita. Am gasit in ele atata culoare, atatea zambete, incat m-am incarcat cu energie pentru 10 vieti. Privesc spre celelalte. Din loc in loc, apar sertare gri, iar unele sunt negre. Deschid unul, la intamplare.  Mai bine n-o faceam…imi cade o lacrima, inca una…a fost trista acea zi. Eu inventariez zilele, zilele mele. O data trecute, le impachetez frumos si le asez in sertare. Zilele frumoase au sertare colorate, iar cele triste sunt gri sau negre. Dar toate imi apartin si toate se gasesc in depozit, in zona „amintiri”. Mai deschid cateva, albe, colorate, negre, apoi continui numaratoarea. Ma incearca tot felul de sentimente: bucurie, dor, fericire, tristete, dezamagire. Totusi, ma simt linistita si impacata. Nu lipseste niciun sertar, pentru ca am trait fiecare zi. Am trait-o, nu doar am existat. Cu sau fara reguli. Vesela, rebela, n-am luat in serios toate nimicurile vietii. Fara sa vreau, am gasit o reteta magica. Am preparat-o acum mult timp si am pus-o intr-un loc sigur, in depozit, sa-mi ajunga toata viata.

   Fiecare zi e un cadou de la viata. E impachetata frumos si legata cu funda. Cand incepi ziua, nu stii ce gasesti, ce te asteapta, daca iti place sau nu. Dar depinde foarte mult si de noi daca ziua e una frumoasa sau dimpotriva, una trista. Ei, zilele alea triste, negre, eu am ales sa le presar cu preparatul magic: un zambet, un praf de copilarie, putina iertare, un pic de iubire, o fapta buna, vointa, speranta si incredere. Asa le-am facut suportabile si o sa le fac in continuare. Asa am reusit eu sa adorm impacata in fiecare seara.

   Mi-e somn acum, doar am facut inventarul 😴

9 gânduri despre ”Inventar

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.