Paste cu legume, un pranz usor si delicios

   E vara si e cald, e perioada din an in care gasim cele mai multe fructe si legume, pe care le putem folosi in cele mai delicioase retete. Azi va propun o reteta de paste cu legume calite usor; e delicioasa, colorata si se prepara foarte rapid. Avem nevoie de urmatoarele ingrediente (pentru 3 portii):

1 ceapa mare
4, 5 catei de usturoi
2 morcovi
1 ardei capia rosu
1/2 radacina telina potrivita ca marime
1 tija si frunze de telina
2 rosii
1 dovlecel
2 linguri ulei de masline
sare, piper dupa gust

   Legumele se curata de coaja, se spala, apoi se taie; eu le-am taiat fasii subtiri, in stil chinezesc. Incalzim o tigaie, apoi punem uleiul. Cand si uleiul s-a incins, punem la calit legumele, mai putin rosiile si dovlecelul, pe care le vom adauga ulterior. Le lasam la calit 3, 4 minute, la foc mediu, dupa care punem capacul si le lasam inca 3 min la innabusit. Adaugam rosiile taiate marunt si le lasam 5 min cu capacul pus. Adaugam si dovlecelul, sarea (eu folosesc sarea de Himalaya) si pierul dupa gust si mai lasam 2 min la foc mic.

   Separat, se fierb pastele; astazi am folosit paste fusilli tricolore, de la Agnesi,pe care le-am lasat 9 min la fiert, apoi le-am pus sub jet de apa rece.

   Iata ce a iesit:

20160630_145607-1

Deasupra, puteti presara parmezan, patrunjel sau oregano, dupa gust. Pofta buna!

Reclame

2 gânduri despre ”Paste cu legume, un pranz usor si delicios

Lasă un răspuns la condimente pentru viata Anulează răspunsul

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s